martes, 7 de noviembre de 2017

Dia Mundial Del La Radriografia

Avui, 8 de novembre, és el Dia Mundial De La Radiografia, i per això fem aquest post, en homenatge a la radiografia.
També fem un homenatge a Marie Curie , que va ser la primera en fer estudis sobre els fenòmens de la radiació, i a Wilhelm Röntgen, que va ser l'inventor dels raigs X.


La radiografia és una tècnica (especialment per esbrinar infermetats) digital (directa o indirecta) que consisteix en disparar raigs X (procedents del isòtops radioactius) a la zona la qual es vol observar, i segons la densitat la qual traspassen els raigs X, entre la font de radiació i el receptor, apareixen de diferents tons grisos a l'hora de veure la radiografia. I a la dreta, un exemple de les primeres radiografies.



Maria Salomea Skłodowska-Curie, més coneguda com Marie Curie, va ser una dona molt important, ja que també va ser: qui va aconseguir aïllar els isòtops radioactius; descobridora de dos elements  (poloni i radi); la primera dona en obtenir dos premis Nobel; i la primera dona en ser professora a la Universitat de París.
Va néixer el 7 de novembre al 1867 en Varsovia (Polonia), i va morir el 4 de juliol al 1934 en la Clínica Sancellemoz (França), a causa d'una anèmia perniciosa per les llargues exposicions als raigs X i per quedar-se cega.





Encara que Marie Curie va realitzar els primers estudis sobre la radiació, qui va descobrir els raigs X va ser Wilhelm Röntgen (Wilhelm Konrad von Roentgen) qui va néixer el  27 de març al 1845 en Lennen, i va morir el 10 de febrer al 1923 en Múnich.
Va ser un gran enginyer mecànic i físic alemany. Ademés, va guanyar un Premi Nobel de Física al 1901. I és gràcies a ell que avui dia podem fer radiografies, per això aquest dia també va dedicat a ell.






Bibliografia
https://es.wikipedia.org/wiki/Marie_Curie
https://es.wikipedia.org/wiki/Radiograf%C3%ADa 
https://www.buscabiografias.com/biografia/verDetalle/1814/Marie%20Curie 
https://es.wikipedia.org/wiki/D%C3%ADa_Mundial_de_la_Radiolog%C3%ADa 
http://diagnosticperlaimatge.gencat.cat/es/ciutadania/en_que_consisteix_cada_prova/radiografia_convencional/
https://es.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_R%C3%B6ntgen 
https://www.biografiasyvidas.com/biografia/r/roentgen.htm 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Alicia Sintes