lunes, 5 de febrero de 2018

Alicia Sintes

Alicia Sintes

Alicia Sintes, encara que sigui poc coneguda per ara, és una de les dones més importants que existeixen avui dia, ja que va ser qui va detectar les ones gravitacionals, la qual cosa va suposar el principi d'una nova era en l'Astronomia.


Vida personal:
N'Alicia Magdalena Sintes Olives va néixer a Menorca (Sant Lluís) el 1969. Va estudiar a l’institut Joan Ramis i Ramis de Maó. Després d'acabar la carrera de física i el doctorat a la Universitat de les Illes Balears, a més, va ser investigadora senior a l’Institut Max Planck de Física Gravitacional a Alemanya, on ha fet diferents investigacions al igual que al Regne Unit, Àustria, Portugal, Canadà i Itàlia.
N'Alicia es va casar amb Sascha Husa el 2008 i varen tenir una filla d'actualment 8 anys.

Sascha Husa i Alicia Sintes

Vida professional:
Alicia Magdalena Sintes Olives és Professora Titular d'Universitat (a les Illes Balears) a l'àrea de Física Teòrica, encara que també es va centrar al camp de l'astronomia d'ones gravitgacionals. Va tenir una llarga trajectòria dins les col·laboracions científiques LIGO (LSC) i GEO, des de que va formar part a partir del 1997, quan es va crear la LSC, i actualment és  la Investigadora principal del MOU, i de les citades abans, LIGO i GEO.

Dona i ciència:
Un dels mèrits que també té n'Alicia Sintes és que és unes de les poques dones científiques que defensa la igualtat de sexes, i a més és d'una de les/els 12 investigadors/es espanyols/es vinculats a LIGO.
Aquesta dona, ha denunciat la desigualtat de les dones respecte als homes a la actividad científica, en un acte en el qual ha rebut el cinquè premi "Menorca per l'igualtat", per així poder fer com ella diu: "superar los estereotipos sexistas que limitan el papel de la mujer en la ciencia". Això és degut a que les dones reben en Espanya el 18% dels premis de ciència i tan sols el 20% dels llocs directius, encara que el 63% dels espanyols creuen que les dones no serveixen per ser científiques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Alicia Sintes