viernes, 27 de octubre de 2017

Alan Turing

 Alan Mathison Turing va ser el gran inventor de l'ordinador que va néixer el 23 de juny de 1912 a Londres, i va morir el 7 de juny de 1954 a Cheshire.

Des de petit va mostrar interès per la lectura, els nombres i els trencaclosques, i va començar a seguir les seves pròpies idees i no fer tant de cas al sistema educatiu.
(Com a dada curiosa, també era un bon atleta ja que recorria uns 90km per poder anar a escola)

A l'adolescencia, va enamorar-se per primer cop d'un company (era homosexual), Christopher Morcom, el qual va morir el 13 de febrer al 1930 per tuberculosis bovina i això va fer que la seva creença religiosa canviàs i va tornar-se ateu.
Encara que ell feia experiments a ca seva des de els 8 anys, els seus professors no van mostrar cap interès per allò, cosa que a ell no va importar-li i va continuar fent-ho.

Durant la 2a Guerra Mundial va ajudar a desxifrar "enigma", una màquina que utilitzaven els alemanys per comunicar-se amb arrels de codis, els quals n'Adam va desxifrar gràcies a un màquina que va crear, la qual va ser considerada, el primer ordinador de la història.

El van acomiadar del seu treball ja que va ser condemnat a presó a l'any 1952 per ser homosexual, (era un problema en aquella època ja que era il·legal al Regne Unit fins al 1967).
Al 1954 per ingerir cianur va morir, però no es sap certament si ho va fer sense voler, o el van obligar, o es va suïcidar a posta per la pressió tant social com familiar que suposava el ser homosexual.

Es veu clarament, que abans, duien tan estrictament el no perdonar ser homosexual (que és una cosa natural), que encara sent molt intel·ligent (Alan Turing), no li donaven cap oportunitat.
La reina Isabel va disculpar-se a Turing en 2013, i va ser gràcies a "la llei d'Alan Turing" que va consistir en que el govern britànic va demanar disculpes a tots els homosexuals que van ser condemnats (20 d'octubre de 2016), ja estiguin morts o vius, tan sols si no havien fet el delicte de "cottaging" (activitat sexual a un bany públic), sexe amb menors d'edat o violació.
Però va ser a partir de l'any 2015 que van començar les propostes de poder demanar disculpes amb coses relacionades amb n'Alang Turing, ja que va ser menysvalorat encara que fos molt intel·ligent.


Bibliografia:
https://es.wikipedia.org/wiki/Alan_Turing
http://www.elmundo.es/tecnologia/2013/12/24/52b94ecd268e3e89648b456f.html 
https://www.biografiasyvidas.com/biografia/t/turing.htm 
https://es.wikipedia.org/wiki/Ley_Alan_Turing 
https://confilegal.com/20170131-la-ley-turing/ 
http://www.elcomercio.com/tendencias/reinounido-indulto-alanturing-ley-glbti.html 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Alicia Sintes